En nybegynders guide til dampning

BDu har set folk gøre det overalt – i parker, i biler, på kontorer og endda i barer. De damper, og det ser cool ud. Men hvad er vaping egentlig? Er det sikkert? Bør du begynde at gøre det? Denne begynderguide til dampning giver dig alle de svar, du har brug for, for at komme i gang.

Hvad er vaping?

Vaping er den handling at indånde og udånde damp, der produceres af en elektronisk cigaret eller en lignende enhed. Enheden opvarmer en væske – som kan indeholde nikotin, THC, CBD eller et hvilket som helst andet stof – indtil den bliver til damp, som brugeren derefter inhalerer.

Er dampning sikkert?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da der stadig er relativt lidt forskning om de langsigtede virkninger af dampning. Mange eksperter mener dog, at dampning er meget mere sikkert end cigaretrygning, da der ikke er nogen forbrænding involveret. Det betyder, at brugerne ikke udsættes for de samme skadelige kemikalier, som rygerne er.

Skal jeg begynde at dampe?

Om du begynder at dampe eller ej er en beslutning, som kun du selv kan træffe. Hvis du er nysgerrig på det og gerne vil give det en chance, er der et par ting, du bør huske på. For det første skal du lave noget research om de forskellige typer af apparater og væsker, der findes, så du kan finde dem, der passer til dine behov. For det andet skal du starte med en lav nikotinstyrke, så du gradvist kan øge den, hvis du ønsker det. Og endelig skal du sørge for altid at vape i et godt ventileret område, så du ikke udsætter dig selv for meget damp på én gang. Du kan selv forsøge dig med at prøve Elf bar.

Vaping er blevet mere og mere populært i de seneste år, da flere mennesker søger alternativer til at ryge cigaretter. Hvis du overvejer at give det en chance, er denne begynderguide et godt sted at starte. Husk blot at lave din research, starte langsomt og vape i et godt ventileret område.