Det vidste du ikke om UAE

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) er et land, der ligger i det sydøstlige hjørne af den arabiske halvø. De Forenede Arabiske Emirater består af syv emirater, der hver især styres af en enevældig monark. Det største og mest folkerige emirat er Abu Dhabi, som også er hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater. De seks andre emirater er Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Quwain, Ras al-Khaimah og Fujairah.

De Forenede Arabiske Emirater har en befolkning på over 9 millioner mennesker, hvoraf udlændinge udgør ca. 85 % af den samlede befolkning. Størstedelen af emiraterne er sunnimuslimer. Det officielle sprog i De Forenede Arabiske Emirater er arabisk, men engelsk er også et meget udbredt sprog.

De Forenede Arabiske Emirater har en diversificeret økonomi, der er baseret på olieeksport, turisme og finansielle tjenesteydelser. Abu Dhabi er hjemsted for størstedelen af landets oliereserver, mens Dubai er den vigtigste turistdestination. De Forenede Arabiske Emirater har også en af verdens travleste lufthavne (Dubai International Airport) og de højeste bygninger (Burj Khalifa).