Udstyr og tilbehør til cyklen

Cykler er en effektiv form for transport og motion. Der findes forskelligt udstyr og tilbehør, der kan forbedre din cykeloplevelse. Hjelme, refleksudstyr, klokker, lygter og cykellåse er uundværlige, mens en kurv eller rygsæk kan være nyttig til at bære ting. Flaskeholdere giver praktisk adgang til væske, en vandflaske eller en anden drikkevarebeholder. Beskyttelsesværn øger sikkerheden ved at holde snavs og mudder væk fra cyklisten, og reflekser øger synligheden i dårligt lys, når de er monteret på egerne eller rammen. Regntøj som f.eks. støvleovertræk, regnfrakker og overtrækssko beskytter cyklisten mod dårligt vejr. Der er alt fra skridttællere, computere og GPS-kortlægningsenheder til multiværktøjer, Wattmålere og luftpumper – der er ingen mangel på nyttige gadgets, der kan lette din cykeltur. Nogle cykler er udstyret med tilbehør, mens andre kræver, at udstyret købes separat.

Hjelme er et vigtigt stykke udstyr. De beskytter dit hoved i tilfælde af en ulykke og kan være med til at forhindre alvorlige skader og død. Selv hvis du har en god balance, er en hjelm stadig vigtig, da fald ofte sker, når cyklisten mindst venter det. Når du vælger en hjelm, skal du sørge for, at den passer ordentligt og ikke hindrer dit udsyn på nogen måde.

Cykelhandsker og cykelsko kan hjælpe dig med at køre længere og hurtigere. Mange ryttere vælger sadler med en udskæring for at øge komforten og cykelsæder fås i en række forskellige materialer og udformninger. Tøj, der er fremstillet specielt til cykling, er let og komfortabelt, mens refleksstriber, farver med høj synlighed og lommer hjælper dig med at holde dig sikker på vejen. Mange cyklister vælger at udsmykke deres cykler med farverigt tilbehør som f.eks. tøj eller låse. Sørg først og fremmest for, at alle disse redskaber sidder rigtigt – det er afgørende for både komfort og sikkerhed.