Uskrevet regler i storbyer

Storbyer er travle knudepunkter, men der er mere, end man umiddelbart kan se. Sammen med al den travlhed og travlhed følger en lang række uskrevne regler, som beboerne skal overholde, hvis de ønsker at passe ind. Fra at undgå øjenkontakt i metroen til at vide, hvornår man skal vige for fodgængere, når man krydser gaden, er det vigtigt at forstå disse uskrevne regler, hvis du vil blande dig med de lokale.

Til at begynde med er øjenkontakt et stort forbud i overfyldte undergrundsbaner og busser. Det er bedst at holde hovedet nede eller sætte noget musik på og lade som om, at alle omkring dig ikke eksisterer. Dette kan virke kontraintuitivt, men det er bare en del af den kulturelle norm.

Det er også vigtigt at være opmærksom på andre menneskers plads på offentlige steder, f.eks. i parker og på fortove. Storbyer er ofte overfyldte, så det er bedst at være opmærksom på sine omgivelser og forsøge ikke at trænge ind i andres personlige boble. Hvis du går ned ad fortovet, og en fremmed tilfældigvis kommer hen imod diger det høfligt at dreje lidt af vejen og lade dem passere.

Endelig har biler altid forrang, når de skal krydse vejen – også selv om du har forkørselsret som fodgænger. Det skyldes, at trafikken går hurtigt i storbyer, og at bilisterne er vant til at træffe beslutninger på et splitsekund. For at undgå ubehagelige møder, er det bedst at vige og lade bilen passere.